Γλυκα
Τάρτα σοκολάτας με ρούμι! Νοστιμότατη!
Υλικά Για την ζύμη: 250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρμ. βούτυρο 1 κρόκος αυγού 50 γρμ. ζάχαρη Λίγο νερό Για την σοκολάτα: 500 γρμ. κουβερτούρα 250 γρμ. κρέμα γάλακτος 2 βανίλιες σε σκόνη 40 γρμ. γλυκόζη 50 γρμ. ρούμι 80 γρμ. βούτυρο Εκτέλεση για τη ζύμη Βήμα 1 Σε ένα μπολ ρίχνουμε […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
Για την ζύμη:
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρμ. βούτυρο
1 κρόκος αυγού
50 γρμ. ζάχαρη
Λίγο νερό
Για την σοκολάτα:
500 γρμ. κουβερτούρα
250 γρμ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες σε σκόνη
40 γρμ. γλυκόζη
50 γρμ. ρούμι
80 γρμ. βούτυρο
Εκτέλεση για τη ζύμη
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προσθέτουμε λίγο νερό αν δούμε ότι χρειάζεται για να είναι εύπλαστη η ζύμη. Στη συνέχεια ζυμώνουμε καλά μέχρι να φτάσει στο σημείο να είναι συμπαγές το ζυμάρι και να μην σπάει. Το αφήνουμε στο μπολ, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 20-30 λεπτά.
Βήμα 2
Παίρνουμε ένα πυρέξ και ανοίγουμε το ζυμάρι στο μέγεθος που θέλουμε, ώστε να έχει και το επιθυμητό πάχος που θέλουμε. Στη συνέχεια τρυπάμε με ένα πιρούνι καλά τη ζύμη σε όλα τα σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Εκτέλεση για τη σοκολάτα
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και προσθέτουμε τη γλυκόζη,το ρούμι και το βούτυρο συνεχίζοντας συνεχώς το ανακάτεμα για να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 2
Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά αφού έχουν ομογενοποιηθεί τα υλικά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, αφού την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε ξανά τα υλικά για να ενσωματωθεί η σοκολάτα στο μείγμα.
Βήμα 3
Αφήνουμε το μείγμα με τη σοκολάτα στην άκρη για να σταθεροποιηθεί και να μην είναι τελείως ρευστή. Στη συνέχεια απλώνουμε καλά στην ζύμη της τάρτας το μείγμα με την σοκολάτα ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει και να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Extra Tips:
Η λιωμένη κουβερτούρα, καθώς και η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι σε χλιαρή θερμοκρασία.
Αντί για ρούμι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι άλλο ποτό θέλεις.
Αναλόγως με το σκεύος που έχεις χρησιμοποιήσει για τη ζύμη, αλλά και το πάχος που θέλεις να έχει η τάρτα μπορεί να περισσέψει σοκολάτα την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε άλλο γλυκό.