Συνταγές
Θαυμάσια η μηλόπιτα και πολύ λαχταριστή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 ποτ,ζάχαρη
1 ποτ. ηλιέλαιο
1 κσ.ανθόνερο
1 βανίλια
1/4ποτ. γάλα
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 1/4 ποτ αλεύρι
1/2 ποτ.αμύγδαλα σπασμένα
6–7 μήλα τριμμένα στον αδρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε (στα μήλα) 4–5 κσ. ζάχαρη, 1/2 ποτήρι αμύγδαλα, λίγη κανέλα, 2-3κσ. ανθόνερο. Βάζουμε το μισό κέϊκ στο pyrex (ορθογώνιο) το βάζουμε ζικ-ζακ.Τα μήλα που αναμειξαμε τα βάζουμε στην μέση.
Το υπόλοιπο μείγμα απο πάνω. Τέλος αμύγδαλα απο πάνω ( και 1 κουταλάκι ζάχαρη). Το βάζουμε να πάει παντού. Ψήνουμε για 50 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για τάρτα μηλόπιτα, ένα αριστούργημα
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.
Υλικα
2 αυγα
5-6 μηλα κοκκινα
120γρ ζαχαρη
125γρ γιαουρτι
80ml λαδι
260γρ φαρινα
1 φακελακι βανιλια
2 κουταλακια μπεικιν
Εκτέλεση
Κοβουμε 2 μηλα σε κοματακια τα βαζουμε στο τηγανι βαζουμε λιγο λεμονι και 1 κουταλι σουπας ζαχαρη και λιγη κανελα βαζουμε στην φωτια για 5-8 λεπτα
Κτυπάμε τα αυγα μετα βαζουμε τη ζαχαρη και κτυπω προσθετω γιαουρτι και κτυπάμε μετα το λαδι και κτυπω σταδιακα την φαρινα και κτυπάμε βαζω το μπεικιν την βανιλια και κτυπω(κτυπάμε με πιρουνι οχι με μιξερ)
Βαζουμε μιση απο την ζυμη σε φορμα ταρτας βαζουμε τα μηλα απο πανω και βαζουμε την υπολοιπη ζυμη και καλυπτω τα μηλα
Κοβουμε μηλα σε μικρες φετες και διακοσμουμε απο πανω και βαζουμε κανελα ζαχαρη και μαρμελαδα βερικοκο
Ψηνουμε για 40-45 λεπτα στους 180
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.