Υλικά
- 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 180 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- Λίγη βανίλια
- 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο
- 500 γρ. κεράσια
- 3 κουτ. σούπας Μαρμελάδα Βύσσινο
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και μετά τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζετε το χτύπημα για ένα λεπτό.
Τοποθετείτε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και μετά την ανοίγετε και την απλώνετε σε μία φόρμα με σούστα που ανοίγει, διαμέτρου 22-24 εκατοστών, καλύπτοντας και τα πλαϊνά της φόρμας.
Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει ξανά η ζύμη, την τρυπάτε με ένα πιρούνι και μετά την ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνετε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα και διαλύετε την κουβερτούρα. Περιχύνετε τη βάση της τάρτας.
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου κρέμα ζαχαροπλαστικής, το κακάο και 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα και χτυπάτε για 5 λεπτά. Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη σοκολάτα.
Τοποθετείτε από πάνω τα κεράσια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση και τα γλασάρετε με τη μαρμελάδα.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.sintages-jotis.gr