Συνταγές
Σύμμεικτο ψωμί με φυσικό προζύμι ψημένο σε γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Liane Schmitz – “SYNTAGES ME AGAPI”.
ΥΛΙΚΑ
Για την προζύμη
200 g αλεύρι σκληρού σίτου (Semola di Grano Duro rimacinata)
200 g νερού, θερμοκρασία δωματίου
10 g προζύμι σίκαλης.
Για την ζύμη ψωμιού
120 γραμμάρια σκληρού σίτου (Semola di Grano Duro rimacinata)
430 γραμμάρια μίγμα από ντίνκελ ολικής αλέσεως, από σιτάλευρο Ελβετίας και από σιτάλευρο τύπου 1050
280 γραμμάρια νερό σε θερμοκρασία δωματίου
15 γρ. αλάτι
((( 3 γρ. φρέσκια μαγιά αν θέλετε βάζετε δεν είναι απαραίτητη))
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Φτιάξτε την προζύμη, αναμιγνύοντας τα υλικά και αφήνοντας το μίγμα να ξεκουραστεί για 18 ώρες
2. Προσθέστε τα υλικά για την κύρια ζύμη.
3. Ζυμώστε για 10 λεπτά με το μηχάνημα μέχρι η ζύμη να είναι λεία και ελαστική. Τοποθετήστε σε ένα μπολ και αφήστε το να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.
4. Μετά από μισή ώρα, διπλώστε τη ζύμη μερικές φορές
5. Βρέξτε λίγο την επιφάνεια εργασίας και μορφοποιειστε τη ζύμη σε καρβέλι.
6. Πασπαλιστε το με λίγο αλεύρι σίκαλης τοποθετείστε σε καλαθάκι, καλά πασπαλισμενο με αλεύρι πατάτας ή ρυζιού για να μην κολλάει η ζύμη στο καλάθι. Αφήστε το καρβέλι να ξεκουραστεί για 90 λεπτά.
7.Προθερμάνετε στους 250 βαθμούς C τον φούρνο με την γάστρα. Ψήνετε για 20 λεπτά στους 250 ° C με καπάκι και συνεχίστε το ψήσιμο στους 230 – 240 ° C για περίπου 40 λεπτά χωρις καπάκι.
Η Συνταγή είναι από κ. Liane Schmitz – “SYNTAGES ME AGAPI”.