Συνταγές
Όλο άρωμα και γεύση – υπέροχο παγωτό καραμέλα με καβουρδισμένα αμύγδαλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
500 γρ κρέμα γάλακτος φρέσκια ΣΤΆΜΟΥ ή όποια εσείς θέλετε
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο καραμελωμένο
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. μέλι
2 κ.γ.υγρή βανίλια
140 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάμε τη κρέμα γάλακτος 5′ στο μίξερ κι όταν πήζει Ρίχνουμε το μέλι στη συνέχεια το καραμελωμενο γάλα σιγά σιγά κατόπιν τις βανιλιες και στο τέλος το εβαπορέ.
ΌΛΑ ΤΑ ΓΆΛΑΤΑ & Η ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΑΓΩΜΈΝΑ
Το βάζουμε σε μπολ και στη κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες περίπου το βγάζουμε το ανακατεύουμε ξανά κ ριχνουμε μέσα τα κομμένα στο μπλέντερ καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Από πάνω έχουμε βάλει σιρόπι καραμέλας
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για Σως καραμέλας
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ κούπα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και ρυθμίζουμε την εστία στη χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς και γίνει υγρό μείγμα, τότε ρίχνουμε το βουτυρά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 βδομάδες και είναι έτοιμη για χρήση.