Συνταγές
Εξαιρετικό γλύκισμα για τις μέρες της νηστείας – Ραβανί νηστίσιμο ( Αλάδωτο)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 ποτ ζάχαρη
3 ποτήρια πορτοκαλάδα με ανθρακικό
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ σιμιγδάλι χονδρό
1 κ.γ σόδα
2 βανίλιες
2 κ.γ μπέικιν
Ξυσμα απο ενα πορτοκάλι
Τριμμένο καρύδι για στόλισμα
Σιρόπι
2 ποτ ζάχαρη
2 1/2 ποτ νερό
1 φλούδα λεμονιού
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε ένα Μπολ βάζουμε τα σιμιγδάλια ζάχαρη τις βανίλιες και το μπέικιν.Στη συνέχεια βάζουμε τη σόδα στη πορτοκαλάδα και το ρίχνουμε στο μείγμα βάζουμε και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μερικά λεπτά.Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.Μετα ανακατεύουμε πάλι λίγο να αφρατέψει και το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι
ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.
Για το σιρόπι
βάζουμε όλα τα υλικά και μόλις αρχίσουν να βράζουν τα αφήνουμε 4-5 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο ρίχνουμε το κρυο σιρόπι στο ζεστό γλυκό
το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι.Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αγαπημένο σάμαλι νηστίσιμο.
Η Συνταγή είναι της κ. Κωνσταντινιάς ΠΚ και η εκτέλεση από Dora Palavouzidou Douvalidou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 κούπα του (νεςκαφε) σιμιγδάλι χοντρό
1,5κουπα σιμιγδάλι ψιλο
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μπεικιν
1/2 κουταλάκι σόδα διαλυμένη στο χυμο
3 κούπες χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά σούπας ξύσμα
1/2 κουταλάκι μαστίχα!
ΣΙΡΟΠΙ
1,5 κούπα ζάχαρη
1,5 κούπα νερό
3 βανίλιας
1 λεμόνι το χυμό και τις φλούδες στην κατσαρόλα
2 κουταλιες γλυκόζη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια κουβέρτα αφήνουμε για 4 ώρες να πήξει!!Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί 30αρι το υλικό χαράζουμε σε κομμάτια και σε κάθε ένα κομμάτι μπήγουμε από 1αμυγδαλο ή μοσχοκάρφι!! Ψήνουμε στους 180°στις αντιστάσεις για 40′!
Όταν κρυώσει το γλυκό σιροπιαζουμε με καυτό σιρόπι και πασπαλιζουμαι κανέλα!
Η Συνταγή είναι της κ. Κωνσταντινιάς ΠΚ και η εκτέλεση από Dora Palavouzidou Douvalidou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.