Συνταγές
Υπέροχη διαχρονική καρυδόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
η δόση που σας δίνω είναι μεγάλη
15 αυγά. Η 10 αυγά
2 ποτήρια καρύδια Η ενάμιση ποτήρι καρύδια
2 ποτήρια ζάχαρη Η Ενάμιση ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό Η Ενάμιση ποτήρι σιμιγδάλι
1 κουταλάκι κανέλα
2 φακελάκια Μπέϊκιν Πάουντερ
1 σφυνακι κονιάκ, λίγο σόδα
λίγο γαρύφαλλο
Σιρόπι
6 ποτήρια ζάχαρη Η 4 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό Η 4 ποτήρια νερό
2 βανίλιες..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και χτυπάμε πολύ καλά.
θέλουμε ζεστό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά στον αέρα…..
*Αν βάλετε και γλάσο σοκολάτας θα την απογειώσει.
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Φουντουκόπιτα με σοκολάτα.
Υλικά:
▪ για 1 ταψάκι 28 εκ.
▪ 1 φύλλο σφολιάτας ή φύλλο ζύμης για τάρτες
▪ 250 γρ. μαργαρίνη + και λίγη επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
▪ 2 φλιτζάνια ζάχαρη
▪ 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
▪ 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
▪ 2 φλιτζάνια φουντοκόψιχα σε πούδρα
▪ 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάω με το μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ώσπου αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Σταδιακά προσθέτω τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάω το μίγμα. Κατόπιν προσθέτω το αλεύρι και την φουντοκόψιχα.
Αλείφω το ταψάκι με λίγη μαργαρίνη και στρώνω την σφολιάτα, φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα και να εξέχει λίγο. Αδειάζω μέσα το μίγμα και το στρώνω με . . .
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο :dinanikolaou