Συνταγές
Ωραία ιδέα – γίγαντες στην κατσαρόλα χυλωμένοι και απίστευτα νόστιμοι..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γίγαντες, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 καρότα τριμμένα, λίγο ψιλοκομμένο σέλινο, 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, 1 κονκασέ με ολόκληρο ντοματάκι, 5 κτσ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι , ζωμό λαχανικών σπιτικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τους γίγαντες στο νερό με λιγο αλάτι και την επόμενη μέρα τους ξεπλενουμε και με καθαρο νερό, τους βραζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, την ντομάτα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζωμό.
Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πάρει βράση και μετά μέχρι να χυλώσουν.
Η συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Συνταγή σταφιδόψωμου.
Μία εύκολη συνταγή στο Aria Free Press που κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί στο αφράτο δικό σας σταφιδόψωμο.
Υλικά που θα χρειασθείτε :
- 1 ½ κιλό αλεύρι (το μισό καλαμποκίσιο)
- 1 σακουλάκι μαγιά ή προζύμι
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερού μαύρη σταφίδα
- 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Ζυμώστε τα υλικά πλαθωντάς τα όλα μαζί
- Αλείφουμε το ταψί μας με λάδι
- Τοποθετήστε τη ζύμη στο ταψί και αφήστε το για μισή ώρα
- Ψήστε το σταφιδόψωμο στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα
Καλή σας όρεξη !!!
Της Γεωργίας Σπυροπούλου για το Aria Free Press