Συνταγές
Συνταγή για το πως θα φτιάξετε νόστιμο καζάν ντιμπί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
50 γρ ρύζι γλασε και 200 μλ ζεστό νερό το άφησα να φουσκώσει το ρύζι για μια ωρα το πολτοποίηση στο μουλτι και το τσραγγισα.
1 λίτρο γάλα (κανονικά βουβαλισιο, αλλιώς αγελαδινό) + το πολτό από το ρυζι
120 γρ ζάχαρη άχνη για ποιο γλυκό βάλτε 20 η 30 γρ επιπλέον
50 γρ αλεύρι γοχ
50 γρ κορν Φλάουερ
1 βανίλια βάζουμε όλα μαζί στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε βάζουμε να βράσει και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει.
Καραμέλα
1 κσ βούτυρο και 1 κσ βιταμ 5 κσ ζάχαρη βουτυρώνουμε ένα τηγάνι 24 εκ πασπαλιζουμε την ζάχαρη βάζουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά η καραμέλα μόλις γίνει καφέ βάζουμε 2 κουτάλες έτοιμη κρέμα
Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι όλη η κρέμα γίνει καφέ.
Ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη κρέμα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να βγάζει φουσκάλες.
Μόλις σβήσουμε την φωτιά βάζουμε το τηγάνι σε ταψί με νερό.
Αφήνουμε να κρυώσει για 4-5 ώρες με σπάτουλα περνάμε γύρω γύρω και αναπαδαγυριζουμε σε πιατέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.