Συνταγές
Συνταγή για το κλασσικό και αγαπημένο μιλφέιγ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”
ΥΛΙΚΑ:
1 συσκευασία σφολιατας
1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
100 γρ. κορν φλάουρ
6 κρόκους αυγών
200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κλωναρι βανίλιας σχισμένο στη μέση ή 1 μπουκαλάκι βανίλια υγρή
80γρ. βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά παγωμένη χτυπημένη σε σαντιγί
Άχνη ζάχαρη για σφολιατα και για στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ:
Φτιάχνουμε τη κρέμα βάζοντας τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθει.
Στη συνέχεια βάζουμε στη κατσαρόλα το γάλα με το κλωναρακι βανίλιας (σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος με ένα μαχαίρι, το ανοίγουμε στη μέση και «γδέρνουμε» το εσωτερικό του για να μαζέψουμε τα σποράκια τα οποία ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και το κλωναράκι) ή ρίχνουμε την υγρή βανίλια και όταν αρχίσει να βράζει ελαφρως βάζουμε το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα σε μέτρια φωτιά. Όταν βγάλει τη πρώτη φουσκαλα βρασμού, αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ανακατεύοντας γρήγορα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη κρεμα μας και τοποθετούμε μεμβράνη πάνω της για να μη κάνει κρούστα. Τη βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 3 ώρες τη χτυπάμε καλά με το μίξερ για να μαλακώσει διότι στο ψυγείο θα έχει σκληρύνει.
Κάνουμε σαντιγί (χωρις ζάχαρη) με τη κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε όλη στη κρέμα ανακατεύοντας πολυ καλά με μία μαριζ ή ενα κουτάλι.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ:
Απλώνουμε τις σφολιάτες μας στην επιφάνεια εργασίας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη από τη μία πλευρά, έτσι ώστε να καραμελώσει όταν την ψήσουμε. Πατάμε με έναν πλάστη ελαφρά τη ζάχαρη μέχρι να μπει στα φύλλα και με ένα πιρούνι κάνουμε πολλες τρύπες παντού στη σφολιάτα μας.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνες. Απλώνουμε επάνω σε κάθε μία φυλλο με τη πλευρα που έχει άχνη προς τα κατω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μισή ώρα. Μετά τη μισή ώρα τη βγάζουμε, την αναποδογυριζουμε στη λαμαρίνα και με μια πετσέτα κουζίνας ή γάντια την πιέζουμε να ξεφουσκωσει.
Τη ξαναβαζουμε στο φούρνο και τη ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει κόβουμε τη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη. Απλώνουμε στο ένα κομμάτι τη μισή από την κρέμα βανίλια και την καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι σφολιάτας.
Συνεχίζουμε με κρέμα και σκεπάζουμε με το τελευταίο κομμάτι σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”