Συνταγές
Συνταγή για σπιτικό καταίφι και παγωτό μαστίχα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Εφη Τομ. – “Pastry Designs Group”.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό φύλλο κανταΐφι
350 γρ. βουτηρο αγελαδας
300 γρ. Καρυδι χοντρό κομμένο
3 κ.σ τριμμα φρυγανιας
3 κ. σ ζάχαρη
2 κ. γ κανέλα
Ψιλοκομμένο σαν φιστίκι για το πασπαλισμα
ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό (μικρό μέγεθος)
Το χυμό μισού λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
Από τη στιγμή που θα βράσει το αφήνουμε 9 λεπτά. Πρέπει να είναι κρύο όταν το ρίξουμε στο κανταΐφι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα καρύδια με το τριμμα φρυγανιας, τη ζάχαρη και την κανέλα
Λιώνουμε το βουτηρο και τρίβουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας να γίνει αφράτο. Το σκεπάζουμε με πετσέτα που έχουμε βρέξει λίγο. Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλο κανταΐφι
Ριχνουμε μια κουταλιά τριμμα από τα καρύδια στην άκρη και μ ‘ ένα πινέλο ρίχνουμε λίγο βουτηρο και το τυλιγουμε προσεχτικά προσέχοντας τα δυο άκρα
Όταν τελειώσουμε όλα τα κανταΐφια ρίχνουμε από πάνω το βουτηρο που μας περισσεψε.Ταψακι 25 ×25
Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμενο φούρνο στους 150 με 160 °c κάτω στη χαμηλή σχάρα
Μόλις βγει από το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και το πασπαλίζουμε με το σαν φιστίκι
ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
Ένα κουτί γάλα εβαπορέ πλήρες το οποίο τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες
400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρα
1 ποτήρι ζαχαρη
1 φακελάκι βανίλια μαστίχα
1 κ. γ κοφτό μαστίχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το εβαπορέ με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια περίπου για 10 λεπτά
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη μαστίχα
Ανακατευουμε τα 2 μίγματα απαλά να ενσωματωθούν καλά τα ριχνουμε σ ένα μπωλ που πιο μπροστά έχουμε βάλει στην καταψυξη και τοποθετούμε το παγωτό μας στην κατάψυξη
Η Συνταγή είναι από κ. Εφη Τομ. – “Pastry Designs Group”.