Γλυκα
Συνταγή για σπιτικούς κουραμπιέδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνεχίζοντας στο πνεύμα και τη χριστουγεννιάτικη διάθεση, ώρα για Κουραμπιέδες με μυρωδάτο αιγοπρόβειο βούτυρο – αφήστε το αγελαδινό για τα μπισκότα και τα cakes…….
Με μπόλικη άχνη, αφράτοι και αρωματισμένοι με το άρωμα που μας αρέσει: μαστίχα, βανίλια, αμύγδαλο ή πορτοκάλι
Αμύγδαλα χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρντισμένα
Σχήμα μικρό στρογγυλό για να είναι όμορφοι και κομψοί!!!!
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
600 γραμμάρια βούτυρο αιγοπρόβειο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροκομμένα με τη φλούδα
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
220 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαστίχας ή φυσική βανίλια
1200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μπόλικη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα – καλύτερα να είναι αδιάβροχη
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
mixer
κόσκινο
ζυγαριά
λαδόκολλα
δοσομετρητής κουταλιού
μεγάλο μπωλ
ξύλινη κουτάλα
μεταλλική σχάρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στο φούρνο πάνω σε μία λαδόκολλα στους 150°C ώσπου να ροδίσουν. Θέλει λίγη προσοχή για να μη μας «αρπάξουν»
Χτυπάμε στο mixer με το εξάρτημα που λέγεται φτερό το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα και τουλάχιστον για μία με μιάμιση ώρα. Οσο πιο πολύ χτυπήσουμε, τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν οι κουραμπιέδες μας
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αρωμα και ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, τα ρίχνουμε στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα πιέζουμε λίγο, τα πατάμε με το δάκτυλο στη μέση να κάνουν λακουβίτσα και τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα. Τα βάζουμε σε απόσταση το ένα από το άλλο γιατί φουσκώνουν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για 15΄- 20΄ λεπτά περίπου
Τους βγάζουμε από το φούρνο, τους ακουμπάμε πάνω σε μία σχάρα και περιμένουμε να κρυώσουν
Τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!