Συνταγές
Αγαπημένες παπαρδέλες με βουβαλίσιο γάλα και μοσχαρίσιο κιμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω νερό ακριβώς να σκεπάσω τις παπαρδέλες, μόλις αρχίσει να βράζει το νερό τις ρίχνω στην κατσαρόλα, λίγο ελαιόλαδο, μαυροπίπερο, 1 κτγ. νοστιμιά λαχανικών προαιρετικά, δεν στραγγίζω τα ζυμαρικά.
Τα βράζω μόνο 5-10 λεπτά, αποσύρω και αφήνω να απορροφηθεί το ζουμί τους, ετοιμάζω τον κιμά, σοτάρω 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, 3-4 σκελίδες σκόρδου σε μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδου, ρίχνω μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά το σοτάρω μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.
Προσθέτω 4-5 κτσ. ντομάτα σπιτική, σάλτσα και μισό κουτάκι pummaro 250γρ., μαυροπίπερο, λίγο ρίγανη, λίγο κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο, προαιρετικά 1 κτγ. νοστιμιά λαχανικών.
Αφήνω να βράσει μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, είναι έτοιμος ο κιμάς σερβίρω με κεφαλοτύρι, η γεύση είναι τέλεια αυτού του πιάτου.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και μπέικον.
Τα ζυμαρικά είναι αγαπημένο πιάτο των πιατών αλλά και των μαμάδων καθώς σε λίγη ώρα μπορούν να φτιάξουν ένα σούπερ φαγάκι! Ελάτε να τα σερβίρουμε φουρνιστά με τυριά και αλλαντικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο!
Υλικά:
1 πακέτο πέννες
½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
250 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. τυρί καπνιστό τριμμένο
150 γρ. μπέϊκον ψιλοκομμένο
150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
2 ντομάτες σε ροδέλες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σουρώνουμε και βουτυρώνουμε. Σοτάρουμε το μπέϊκον και το ζαμπόν σε λίγο βούτυρο και το ανακατεύουμε μαζί με τα ζυμαρικά. Σε ένα πυρίμαχο βάζουμε τις μισές ντομάτες κάτω, από πάνω τα ζυμαρικά με το ζαμπόν και το μπέικον και τα μισά τυριά. Στη συνέχεια στρώνουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, τη κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.