Συνταγές
Μπορούμε να φτιάξουμε τούρτα Ραφαέλο για κάθε περίσταση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι.
Χτύπαμε καλά το 150 γρ. βούτυρο με 150 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα- ένα 4 αυγά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 100 γρ. τριμμένη πολύ καλά, αμύγδαλα, 100 γρ. ινδοκάρυδο, 80 γρ. νισεστέ, 2 κτγ. μπέικιν πάουντερ.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο τσέρκια των 20 εκ. και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Υλικά για την κρέμα
-500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένης
-200 γρ. σοκολάτα άσπρη λιωμένη με 50 γρ. γάλα καρύδας
-200 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια χτυπημένο με 100 γρ. ζαχαρούχο, 50 γρ. ινδοκάρυδο
Σιρόπι
-2 κτσ. ζαχαρούχο με 100 γρ. γάλα καρύδας
Συναρμολόγηση
Χωρίζουμε τα παντεσπάνι στα 4 και στο καθένα ρίχνουμε λίγο σιρόπι και απλώνουμε την κρέμα.
Αφήνουμε λίγο κρέμα για τα πλαϊνά της τούρτας. Την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Για διακόσμηση έφτιαξα τρουφάκια με τριμμένη καρύδα, κρέμα τυρί και ζαχαρούχο και ένα αμύγδαλο μέσα.
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Συνταγή για σοκολατένια τούρτα με 3 υλικά!
Υλικά
-400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
-150 γρ. γάλα
-200 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει.
2. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα, να ενσωματωθεί στο γάλα και να γίνει το μείγμα ομογενές.
3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και είμαστε έτοιμοι.
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε. Τόσο απλή, τόσο γευστική, τόσο φανταστική!