Συνταγές
Συνταγή για πετυχημένη πάστα φλώρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Pourou Sarantopoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά:
2 φλυτζάνια τσαγιού βιτάμ,
6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι,
μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ,
2 κρόκους αυγού,
2 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ,
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού και
μαρμελάδα βερύκοκκο 650 γραμ.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με την πάουντερ.
Ρίχνουμε το βούτυρο λυωμένο, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το κονιάκ και ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Τη χωρίζουμε σε δυο κομμάτια, ανοίγουμε το ένα σε φύλλο χοντρό 2 εκατοστών και το στρώνουμε σε ταψάκι.Από την άλλη ζύμη πλάθουμε κορδόνια .
Τοποθετούμε το ένα αφού το αλείψουμε με ασπράδι αυγού, γύρω από το φύλλο. Αδειάζουμε πάνω στο φύλλο τη μαρμελάδα και με τα άλλα κορδόνια σχηματίζουμε τετραγωνάκια.
Για να κολλάνε εύκολα αλείφουμε πάλι το πρώτο κορδόνι που είχαμε τοποθετήσει στην αρχή με ασπράδι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να πήξη η μαρμελάδα και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Pourou Sarantopoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.