Συνταγές
Πανεύκολο γλυκάκι σαν τουρτίτσα με λίγα υλικά και πολύ γρήγορη – ιδανικό για όσους δεν αγαπούν τα πολύ γλυκά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “mageirikhkaisuntages”.
Υλικά
Κρέμα
500ml πλήρες γάλα
2 κρόκοι αυγών
6 κουτ σούπας κορν φλάουρ
7 κουτ.σούπας ζάχαρη εγώ έβαλα 9 κουτ.
2 σωληνάκια βανίλια ή 1 κουτ γλυκού υγρή
ξύσμα ενός λεμονιού
70 γραμ βούτυρο αγελάδος
Γλάσο
200 γραμ γάλα ή 9 κουτ σούπας
400 γραμ κουβερτούρα οτι σας αρέσει
1 κουτ γλυκού μέλι
Βάση
300 γραμ μπισκότα πτι μπερ
3 κουτ κακάο σούπας
250 γραμ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα μισκότα σε κομμάτια μικρά ,προσθέτουμε γάλα κ κακάο και το λιωμένο βούτυρο ανακατεύουμε καλά και το στρώνουμε σε ταψάκι με τσέρκι .
Κρέμα
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε τα 500 ml γάλα κρατώντας λίγο στο μούλτι .
Ξύσμα από μισό λεμόνι και την ζάχαρη μαζί και η βανίλιες .
Τα αφήνουμε να ζεσταθούν .
Συγχρόνως βάζουμε στο μούλτι το γάλα που κρατήσαμε τους κρόκους κ το κορν φλάουρ .
Τα χτυπάμε καλά και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει .
Μόλις πήξει αποσύρουμε από την εστία ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε .
Με το μίξερ την χτυπάμε να αφρατέψει καλά .
Την στρώνουμε επάνω από τα μπισκότα και βάζουμε ψυγείο .
Γλάσοσε μπεν μαρι
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα νερο λίγο και μέσα ένα μπολ . Στο μπολ σπάμε την σοκολάτα προσθέτουμε το γάλα κ οταν αρχίζει να λιώνει ανακατεύουμε προσθέτοντας κ το μέλι .
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα
Ρίχνουμε την σοκολάτα επάνω από την κρέμα και μετά στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από “mageirikhkaisuntages”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μία καταπληκτική τουρτίτσα
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία Δημητριάδου-Παπαδοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
280γραμμάρια αλεύρι
65γραμμάρια κακάο
400γραμμάρια ζάχαρη
2μεγάλα αυγά
1κ.γλυκού μπεκιν
2γλυκού σόδα
μισό κ.γλυκού αλάτι
220γραμμάρια σπορελαιο
220γραμμάρια κεφιρ και στο τέλος Ρίχνουμε μια κούπα καφέ φίλτρου
Σοκολάτα λιώνουμε από επάνω
Στη συνέχεια βάζουμε λίγο σιρόπι και χτυπάμε μια φυτική κρέμα γάλακτος με ζαχαρουχο
Βάζουμε μέσα επάνω λιώνουμε κουβερτούρα και κομματάκια σοκολάτας και σοκοφρετας
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία Δημητριάδου-Παπαδοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.