Συνταγές
Συνταγή για μία αφράτη μηλόπιτα κεικ !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
1 (250 γρ) βούτυρο αγελάδας
1 1/4 κούπα ζάχαρη
2 αβγά
1 βανίλια
1,5 κ.γλ. κανέλα
0,5 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα γάλα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. baking powder
5 μήλα καθαρισμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γλ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, χτυπώντας σε ένα μεγάλο μπωλ με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και τις 2 κ.γλ baking powder εναλλάξ με μισή κούπα γάλα για να αραιώνεται το αλεύρι.
Αφού έχουμε χτυπήσει καλά με το μίξερ, προσθέτουμε στο μπωλ τα αυγά και την 1 βανίλια, την πρέζα αλάτι και το κονιάκ. Θα συνεχίσουμε ρίχνοντας στο μίγμα μας, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Μετά από ένα καλό χτύπημα η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Σε ένα πυρέξ διαστάσεων περίπου 28Χ22 εκατοστά, που το έχουμε αλευρώσει και βουτυρώσει, ρίχνουμε την ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βυθίζουμε καλά τις φέτες των μήλων στη ζύμη ώστε να φαίνονται λίγο τα μήλα στην επιφάνεια της, και ύστερα απλώνουμε ξανά πάνω από τα μήλα την λίγη ζύμη ώστε να τα καλύψουμε εντελώς.
Θα βάλουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 έως 50 λεπτά και στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μικρό μπωλ θα ρίξουμε 2 κ.σ ζάχαρι άχνη και 1 κ.γλ κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά. Με αυτό το μίγμα θα πασπαλίσουμε στη συνέχεια το γλυκό αφού το βγάλουμε από το φούρνο.
Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και είναι έτοιμο προς σερβίρισμα. Καλή σας απόλαυση!
Δες την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes