Συνταγές
Συνταγή για λεμονότουρτα που σίγουρα θα την αποθηκεύσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kalaitzidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
5 αυγά
150γρ ζάχαρη
150γρ.αλεύρι
2κ.γ μπέικιν
2κ.σ.νερό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1κ.γ. Χυμό λεμόνι
Κρέμα λεμονιού
3 αυγά
5κ.σ. Κορν φλαουερ
2 κούπες γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
4κ.σ. Βούτυρο
400γρ.κρεμα γάλακτος
Γλασο λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ. σ. Και 2 κ. γ Κορν φλαουερ
4 κ. Σ χυμό λεμόνι
Λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Χτυπάμε τ’αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
Έχουμε κοσκινισει τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
Το αδειάζουμε σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ.με λαδόκολλα και βουτυρωμένη γύρω-γύρω και ψήνουμε στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου.
Κρέμα λεμονιού
Σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη,τα αυγά και το χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε με μιας μέσα στη κατσαρόλα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας ζωηρά.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα συνεχώς μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξύσμα και το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει κολλώντας επάνω στην επιφάνειά της πλαστική μεμβράνη.
Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη σε σαντιγί και ενσωματώνουμε απαλά τις δύο κρέμες.
Γλάσο λεμονιού
Διαλύω το Κορν φλαουερ στο νερό και το ρίχνω μέσα σε μια κατσαρολιτσα με την ζάχαρη και το λεμόνι. Το ζεσταίνω καλά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφήνω να κρυώσει και βάζω λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kalaitzidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.