Συνταγές
Συνταγή για εύκολη τάρτα φράουλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για την βάση:
125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 1/2 κ.γ μπεικιν μπαουτερ
100 γρ. ζάχαρη Στεβιας Κρυσταλλική η κανονική
1 βανίλια
4 μεγάλα αυγά
3 κ.σ ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι
Κρέμα βανίλιας:
300 ml γάλα
1 φακελάκι κρέμα αραβοσίτου
Φράουλες για την τάρτα (1 κιλό περίπου)
1 ακτινίδιο
Ζελέ φράουλας ταχείας πήξης κόκκινο χρώμα η διάφανο
250 ml νερό
1 κ.σ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, βανίλια και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξύδι και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν μπαουτερ.
Θα χρειαστούμε φόρμα για το συγκεκριμένο γλύκισμα. Την αλείφουμε με λιγο ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Προσθέτουμε μόνο στον πάτο (όχι στο περίγραμμα) χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε τη ζύμη.
Ψήνουμε στους 200’C βαθμούς για 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυριζουμε την φόρμα με την ψημένη βάση της τάρτας πάνω σε πιατέλα και αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος.
Με ένα ραβδομιξερ και λίγη κρέμα γάλακτος χτυπάμε την κρέμα βανίλιας να γίνει βελούδινη, την αραιώνουν δηλαδή γιατί σφίγγει και την απλώνουμε πάνω στην τάρτα.
Τοποθετούμε τις φράουλες και τα ακτινίδια.
Κάνουμε τον χρωματιστό ζελέ και αφού πήξει ελαφρών το απλώνουμε με κουτάλι πάνω στην τάρτα. Πασπαλίζουμε γύρω γύρω με φίλε αμυγδάλου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”