Συνταγές
Συγκλονιστική πορτοκαλόπιτα – αμυγδαλότουρτα με βελούδινη κρέμα…….ολόκληρα πορτοκάλια και πολυυυ αμύγδαλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πολύ απολαυστικό γλυκό..
Ζουμερή ,αρωματική και πολύ δροσερή για το γιορτινό σας τραπέζι!
ΥΛΙΚΑ για την πορτοκαλόπιτα
100γρ.βουτυρο αγελαδινο
1 1/2 φλ του τσαγιου ζαχαρη
7 μεγαλα αβγα (χωρισμενα κροκους- ασπραδια)
2 πορτοκαλια ολοκληρα βρασμενα και πολτοποιημενα 300γρ.αμυγδαλοψυχα ωμή αλεσμενη σε πουδρα(χωρις τη φλουδα)
4 κ.σ σιμιγδαλι χοντρο
1 και 1/2 κουταλακι κ.γ μπεικιν παουντερ
μια πρεζα αλατι
Για τη κρεμα
6φλ.γαλα πληρες
5κ.σ κορν φλαουρ
8κ.σ ζαχαρη
2 βανιλιες
2 αβγα
2κ.σ βουτυρο
1/12 κ.γ μπεικιν παουντερ
Για το σιροπι
2φλ.ζαχαρη
2φλ. νερο
1κ.γ χυμο λεμονιου
Για τη σαντιγί
600 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκιναμε βραζοντας τα πορτοκαλια σε αρκετο νερακι για 15 λεπτα.Χυνουμε το νερο και βαζουμε καθαρο και βραζουμε παλι για αλλα 10 λεπτα.Με αυτον τον τροπο στην ουσια ξεπικριζουμε το πορτοκαλι.
Το κοβουμε κομματια αφαιρουμε τα κουκουτσια και αλεθουμε στο μουλτι.Σε ενα αλλο κατσαρολακι βαζουμε τα υλικα για το σιροπι και βραζουμε για 3-4 λεπτα.Κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει.
Ξεκιναμε το κεικ.Χτυπαμε αρχικα τα ασπραδια μαρεγκα με μια πρεζα αλατι σε δυνατη ταχυτητα.Τη βαζουμε σε ενα λεκανακι για αργοτερα.Στον καδο χτυπουμε το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι να απρισει και σιγα σιγα ενσωματωνουμε τους κροκους.Χτυπαμε μεχρι να αφρατεψει.
Παραλληλα βαζουμε ολα τα στερεα υλικα σε ενα μπολ και τα ανακατευω (αμυγδαλοψυχα σιμιγδαλι , μπεικιν) .Αφου εχει αφρατεψει το μειγμα των αβγων ριχνουμε την πουλπα του πορτοκαλιου χτυπαω 1-2 λεπτα και ριχνω και τα στερεα υλικα αναδευοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Τελος ενσωματωνουμε την μαρεγκα με απαλες κινησεις με μια μαριζ χειροκινητα!!!Δε θελουμε να χασει τον ογκο.Βουτυρωνουμε ενα ταψακι 30 εκ.και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 50 λεπτα περιπου.Βγαζουμε απο το φουρνο και το σιροπιαζουμε καυτο με το κρυο σιροπι.
Ετοιμαζουμε την κρεμα.(Συνταγουλα που σας έχω δώσει πάλι για το εκμέκ καταιφι) Βαζουμε το γαλα ,τη ζαχαρη και τις βανιλιες να καψουν (κραταω απο τα 6φλ γαλα το ενα για να διαλυσουμε το κορν φλαουερ σε ενα μπολ μαζι με τα αβγα)
Ριχνουμε λιγο καυτο γαλα στο μειγμα των αβγων (για να ζεσταθουν) και τα ριχνουμε στο καυτο γαλα,ανακατευοντας μεχρι να πηξει η κρεμα.Στο τελος ριχνουμε το βουτυρο ανακατευω και τελος το μπεικιν παουντερ.Θα δειτε την κρεμα να αφριζει
Ο σκοπος μας ειναι αυτος!!!!Ανακατευουμε διαλυωντας απαλα το μπεικιν στην επιφανεια της κρεμας και στη συνεχεια με κυκλικες κινησεις ενσωματωνουμε μεσα.Η κρεμα με αυτο τον τροπο γινετε αφρατη
Ριχνετε την κρεμα επανω στο γλυκο!!!! Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σταθει. Χτυπαμε κρεμα γαλακτος σε σαντυγι και στολιζουμε με φιλε αμυγδαλου και ξυσμα πορτοκαλιου
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.