Συνταγές
Ωραιότατοι γίγαντες με ελιές – να γλύφει κάνεις τα δάχτυλά του
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό γιγανετες
1 γεμάτη κουταλια πελτές
1 φλυτζανα τσαγιου ελιές σε ροδέλες
2 μεγάλες φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
1 κύβος λαχανικών
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαιντανος
2 καρότα ψιλοκομενα
1 μεγάλο κρεμυδι ψιλοκομενο
2-3 σκελίδες σκορδο ψιλοκομενο
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Μουσκέψουμε από βραδύς τα φασόλια σε ζεστό νερό
Το πρωί τα βράζω και τα ρίχνω στο ταψί
Στο τηγάνι περνάω το κρεμυδι ελιές καρότο σκορδο να τσιγαριστουν ελαφρά, και στο τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες τον πελτε και το μαιντανο
Τα ρίχνουμε μαζί με τον κύβο στο ταψί και αλατοπιπερωνω
Ανακατεύουμε και βάζουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για στρόμπολι ( stroboli ) με ελιές και φέτα.
ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
25 γραμμάρια μαγιά νωπή
300 γραμμάρια χλιαρό νερό
1/2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. σάλτσα ντομάτας για πίτσα (βλ. συνταγή)
300 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
100 γραμμάρια ελιές μαύρες σε φετάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπωλ του μίξερ διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα 5-10 λεπτά να αφρίσει. Χτυπώντας με το γάντζο προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για μια ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες και ανοίγουμε δυο φύλλα. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας τις ελιές και τη φέτα. Τυλίγουμε σε ρολά κλείνοντας τις άκρες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Χαράσσουμε τα stroboli σε 3-4 σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο https://www.kitchenqueen.gr