Συνταγές
Κολοκυθόπιτα αγαπημένη με τον μαγικό χυλό….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γεωργια Σαλονικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γέμιση βάζω:
κολοκυθάκια, τριμμένη πατάτα, καρότα, ντομάτα, μαϊντανό, δυόσμο, ανιθο, αυγά, φέτα, μπόλικο ξερό κρεμμύδι, λίγο τραχανά, και τα μπαχαρικά….
Για τον χυλό
βάζω σε ένα μπολ 350 γρ αλεύρι γοχ, 150 γρ καλαμποκαλευρο ( εγώ δεν είχα έβαλα σιμιγδάλι ψιλό), λίγο αλάτι, 1 κγ μπέικιν, 450 ml νερό, 180 ml λάδι και ένα γιαουρτακι 250 γρ…τα αναμειγνύω καλά….
λαδώνω το ταψί, στρώνω με σουσάμι και από πάνω στρώνω τον μισό χυλό, βάζω την γέμιση της πίτας και από πάνω τον υπόλοιπο χυλό και σουσάμι
ψήσιμο στους 170-180 για περίπου 45-50 λεπτά…
Η Συνταγή είναι από Γεωργια Σαλονικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Στριφτόπιτα
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ξίδι
1 κ. κ. αλάτι
2 φλιτζ. χλιαρό νερό
300 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
Γέμιση
200 γρ. γιαούρτι
500 γρ. φέτα μαλακιά
200 γρ. ανθότυρο
2 αβγά, χτυπημένα ελαφρά
Για το άλειμμα
1 αβγό χτυπημένο ελαφρά με 1 κ. σ. γιαούρτι και λίγο λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Κάνουμε μία μαλακή και ελαστική ζύμη ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον 1 ώρα. Τη χωρίζουμε σε έξι μέρη και ανοίγουμε λεπτά φύλλα. Αφήνουμε σε αλευρωμενη επιφάνεια.
Στη συνέχεια ενώνουμε τα υλικά της γέμισης. Απλώνουμε το φύλλο σε καλά αλευρωμένο πάγκο εργασίας, το αλείφουμε με το βούτυρο, βάζουμε γέμιση και το ρολάρουμε στρίβοντας το σαν φίδι.
Μεταφέρουμε το πρώτο ρολό σε ένα στρογγυλό, βουτυρωμένο ταψί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε τα ρολά με το μείγμα αυγού , και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο С, φούρνο, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.