Συνταγές
Τυρόπιτα με γέμιση από μπεσαμέλ – πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
300 γρ φετα
1 κουπα κεφαλοτυρι
1 κουπα τυρι γκουντα
2 αυγα
λιγο αλατι κ πιπερι
Για την μπεσαμελ
2 κουταλιες βουτυρο εγω εβαλα φυτινη
3 κουταλιες καλα γεματες αλευρι
1 κουπα γαλα γεματη
μοσχοκαρυδο
Για το φυλλο
2 φυλλα ετοιμα σφολιατα
Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα που καιει στην φωτια εβαλα μεσα το βουτυρο και το αλευρι ανακατεψα καλα με το συρμα μεχρι να λιωσουν προσθεσα το γαλα και μολις επηξε το κατεβασα απο την φωτια
Μεσα στην μπεσαμελ εσπασα με τα χερια μου την φετα,προσθεσα τα υπολοιπα τυρια χτυπησα τα αυγα και τα εριξα και αυτα μεσα, εριξα λιγο μοσχοκαρυδο ,αλατι, και πιπερι…τα ανακατεξα ολα μαζι καλα..
εστρωσα το πρωτο φυλλο στο ταψι αφου πρωτα ειχα λαδωσει το ταψι εριξα το μειγμα και απο πανω εβαλα το αλλο φυλλο,εριξα σουσαμι χαραξα ελαφρα με το μαχαιρι και εψησα σε αερα για 45 λεπτα στους 180-200 βαθμους.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες πώς θα δημιουργήσεις αναμφισβήτητα τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Στριφτή τυρόπιτα Κοζανίτικη
Υλικά
Ζύμη
1 κιλό αλεύρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό
1 κ.γ. αλάτι
Γέμιση
750 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (προαιρετικά!)
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο (220 γρ.)
1 κ.γ. πιπέρι
2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο
4 αυγά
1 πρέζα ζάχαρη
300 γρ. λάδι
Οδηγίες
Για την ζύμη μας αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας μαζί και πλάθουμε μια όχι πολύ σκληρή ζύμη και την χωρίζουμε στα 6.
Μετά την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.- Σε μπόλ ή στο μίξερ χτυπάμε καλά τ’ αυγά κι έπειτα τρίβουμε μέσα το τυρί φέτα σε πολύ μικρά κομματάκια, προσθέτουμε τα κίτρινα τυριά, το γιαούρτι, το βούτυρο, το πιπεράκι και τη ζάχαρη και τ’ ανακατεύτουμε καλά.
Σε αλευρωμένο πάγκο (για να μην κολλήσουν!) απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα και βάζουμε γέμιση στο καθένα. Επειτα τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα τυλίγουμε σε ρολά μικρής διαμέτρου.- Τα στρίβουμε ξεκινώντας απ’ το κέντρο του ταψιου και συνεχίζουμε μέχρι να τελείωσουν. Επειτα τα ραντιζουμε με λάδι.
Ψηνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά.
Διαβάστε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο cookpad.com