Ορεκτικα
Στράτα με ψωμί του τοστ, μπέικον και τυριά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υπέροχη “στράτα” με ψωμί του τόστ, αυγά, μπέικον και τυριά. Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο, για όλη την οικογένεια για ένα πλούσιο πρωινό, ή ένα χορταστικό μεσημεριανό ή βραδινό. Μια εύκολη συνταγή (βασική ιδέα από), που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του εσάς και τους απρόσμενους φίλους σας.
Υλικά συνταγής
5 αυγά
1 ¼ φλ. τσαγιού γάλα
αλάτι, πιπέρι
160 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ ή γραβιέρα επιλογής σας, ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει
8 φέτες γαλλικής μπαγκέτας, φρυγανισμένες στη τοστιέρα, κομμένες σε κύβους
5 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
2 πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδελλίτσες
βούτυρο για άλειμμα ταψιού
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το αυγογδάρτη ή με το μίξερ καλά τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2 λ. Κρατάτε 1/2 φλ. τριμμένο τυρί στην άκρη, ρίχνετε το υπόλοιπο στο μείγμα αυγών και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί.
Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μείγμα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Bουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκ., το καλύπτετε με χαρτί ψησίματος και το βουτυρώνετε ξανά. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψάκι, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1/2 τουλάχιστον ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Μετά τη 1/2 ώρα, αφαιρείτε τη διαφανή μεμβράνη από το ταψάκι και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Το ψήνετε στη κατώτερη σχάρα του φούρνου για 20 λ.
Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λ περίπου επιπλέον ή μέχρι να ψηθεί καλά. Κάνετε το πείραμα βυθίζοντας ένα στεγνό μαχαίρι στη στράτα. Αν βγει στεγνό η στράτα σας είναι έτοιμη. Τη ξεφορμάρετε σε πιατέλα, τη κόβετε σε κομμάτια και την απολαμβάνετε ζεστή.