Συνταγές
Είναι σαν να τρως γαλακτομπούρεκο – σιροπιαστό γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Talaiporou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το σιρόπι
350 ζάχαρη κρυσταλλική 500 νερό δυο-τρεις φλούδες λεμόνι μόλις πάρει βράση το βγάζετε ένα πακέτο με 12 φύλλα κρούστας
θα χρειαστούμε και τα χωρίσουμε τρεις φορές από τέσσερα βουτυρώνουμε το πρώτο φύλλο ινδοκάρυδο το ίδιο γίνεται μέχρι να φτάσουμε στα τέσσερα φύλλα
διπλώνουμε και κόβουμε κομματάκια τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι το περνάμε από πάνω όλοι με βουτυράκι πάνω
Έχει περισσέψει και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Litsa Talaiporou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή …
Στη γεύση δεν περιμένεις ότι πάει τόσο πολύ! Κέικ καρότου με ινδοκάρυδο .
Η Συνταγή είναι από κ. Calliopi Ntekoume – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Πανεύκολο, γρήγορο και πολύ εύγεστο.
Το ινδοκάρυδο όπου και να προστεθεί κάνει θαύματα..
Υλικά:
150γρ βουτυρο
270γρ ζαχαρη λευκή (εγώ εβαλα καστανή)
1κ.γλ. κανελα
170γρ αλεύρι γ.ο.χ.
3 αυγα
300γρ καρότα καθαρισμένα
1κ.σούπας μπεικεν
59 γρ. Ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε 170 βαθμούς αερα
Στο μιξερ χτυπαμε βουτυρο ζαχαρη κανελα να αφρατεψουν
Προσθετουμε 2κ.σουπας αλεύρι και τα αυγα 1-1
Σε άλλο μπωλ έχω ανακατέψει αλεύρι μπέικεν ινδοκάρυδο και καρότα
Μολις απορροφηθούν τα αυγά τα προσθέτουμε στο μιξερ συνεχίζοντας το χτύπημα
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα ρίχνω το μίγμα και ψήνουμε 40-50 λεπτάκια
Η Συνταγή είναι από κ. Calliopi Ntekoume – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.