Συνταγές
Συνταγή για ξιφία, συναγρίδα και λαυράκι στο φούρνο, ένα πιάτο γρήγορο και ελαφρύ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αικατερινη Βλαχοσωτηριου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λαδόκολλα απλώνουμε τα ψάρια μας περιχύνουμε με νερό, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ψήσιμο σιγά- σιγά στον φούρνο. Στην κοιλίτσα του ολοκλήρου ψαριού μια φέτα λεμόνι. Εύκολο, νόστιμο.
ΣΑΛΑΤΑ ΠΑΠΟΥΛΕΣ
Ένα είδος λαθουριού στην Κρήτη.
Όσοι τις δοκιμάσουν, δεν ξεχνούν τη γεύση τους.
Κόβουμε κομμάτια με το χέρι αφού αφαιρέσαμε τα άκρα που είναι δύο σαν τριχάκια στα φύλλα.
Λαδολέμονο ή λαδόξυδο και αλατάκι. Ευχάριστη γεύση. Συνοδευτικό, ελιές.
ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Σωτάρουμε τα πράσα τεμαχισμένα, σβήνουμε με λίγο κρασί.
Προσθέτουμε μόλις μαλακώσουν, πατάτες, άνηθο, αλάτι και μόλις σβήσουμε την εστία, περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Η Συνταγή είναι από Αικατερινη Βλαχοσωτηριου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιο γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Σταφιδόψωμο σε μορφή κέικ είναι νηστίσιμο, εύκολο και πολύ νόστιμο
Η Συνταγή είναι από κ. ευα τσιβιδου – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Για ένα ταψί 34/25 εκ.:
25 γρ. σόδα
800 γρ. αλεύρι
450 γρ. ζάχαρη
250 γρ. σταφίδα
1,5 πορτοκάλι με τη φλούδα
375 γρ. νερό
375 γρ. ηλιέλαιο
και λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υγρά μαζί κατόπιν τη ζάχαρη με τις σταφίδες και στο τέλος το αλεύρι με τη σόδα.
Από πάνω βάζετε λίγο σουσάμι ή και πχ λίγη βρώμη.
Η Συνταγή είναι από κ. ευα τσιβιδου – “Χρυσές Συνταγές”.