Συνταγές
Σπιτικό Παγωτό Σικάγο παρφέ σκέτη κόλαση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”
Υλικά
Ένα κουτί φυτική σαντιγί στη χάρτινη πράσινη συσκευασία με το χωνί του ενός λίτρου
Ένα κουτί γάλα εβαπορέ μεγάλο
Δυο κρόκους αυγών
500ml νερό
300 γραμμάρια ζάχαρη ή 200 γραμμάρια φρουκτόζη για πιο ελαφρύ
Τρεις κουταλιές σούπας κακάο
Μια σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
Πολύχρωμη τρούφα
Έτοιμο σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Έβαλα στο νερό σε κατσαρολάκι τη φρουκτόζη να πάρει δυο τρεις βράσεις να λιώσει πρόσθεσα το γάλα εβαπορέ και τους κρόκους αυγών και τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια με τρεις κουταλιές σούπας κακάο
Ανακάτεψα καλά άφησα να βράσει περίπου 20 λεπτά σε μέτρια και άφησα να κρυώσει καλά.
Χτύπησα τη φυτική σαντιγί με μίξερ χειρός κράτησα λίγη στο ψυγείο για τη διακόσμηση, και πρόσθεσα το μείγμα από το κατσαρολάκι χτυπώντας συνεχώς. Έβαλα σε τάπερ στην κατάψυξη ( τα τάπερ ήταν περιεκτικότητας 4 λίτρα) και ανά δυο ώρες το ξαναχτύπησα τρεις φορές ( πολύ σημαντικό για να μην κάνει κρυστάλλους)
Το άφησα 4 ώρες και σερβίρισα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας και φυτική σαντιγί που είχα χτυπήσει στο μίξερ χειρός και την έβαλα με βοήθεια από κορνέ και λίγη τρούφα πολύχρωμη.
Δεν έκανε κρυστάλλους και ήταν soft.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”