Συνταγές
Ένα απλό κέικ ρολό μόκα με μαρμελάδα βερίκοκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
75γρ ζάχαρη
55γρ σπορέλαιο
75γρ γάλα
90γρ αλεύρι
10γρ κακαο
4γρ καφέ στιγμιαίας
25γρ ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε πάρα πολύ καλά αυγά με ζάχαρη περίπου 15 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε σπορέλαιο, μισο γάλα, μισο αλεύρι ανακατεύοντας κάθε φορά πολύ προσεκτικά. Μετά το υπόλοιπο αλεύρι και γάλα με απαλές κίνησες. Ζυγίζουμε 180γρ από μίγμα και ανακατευουμε προσεκτικά με κακαο-καφέ διαλειμμενο σε ζεστό νερό.
Σε μία φόρμα -ταψί 30×25 εκατ αδειάζουμε λευκή ζύμη και από πάνω τη καφέ για ευκολία μπορείτε να την βάλετε σε κορνέ. Με το δάχτυλο κάνουμε ζιγ ζακ για να βγει σχήμα μωσαϊκού.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 15 λεπτά ..
Όταν κρυώσει απλώνουμε μαρμελάδα βερίκοκο ανάλογα ποσότητα πόσα θέλουμε και τυλιγουμε
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για σπιτικό κέικ λεμονιού – Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο
Η Συνταγή είναι της κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ.αλευρι που φουσκώνει μόνο του
2 και 1/2 κούπας ζάχαρη
1 και 1/4 κούπας γάλα
250 γρ . βούτυρο
4 αυγά
2 βανιλιες άρωμα
Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
Για το γλάσο
2 κούπες ζάχαρη άχνη
Χυμο από ένα λεμόνι ?
1 βανίλια άρωμα
Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα μπορεί να προσθέσετε μια κουταλιά νερό
Εκτέλεση:
Χτυπάω το βούτυρο, προσθέτω τη ζάχαρη, ανακατεύω, συνεχίζω με τα αυγά,τις βανιλιες,το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι.
Βουτυρωνω τη φόρμα και ρίχνω φρυγανιά τριμμένη στο πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας, ρίχνω το μείγμα και ψήνω πάνω κάτω, στους 200 βαθμούς μια ώρα.( Εξαρτάται από τη δύναμη του φούρνου)
Όταν γίνει το κέϊκ, περιμένω να κρυώσει,το βγάζω από τη φόρμα, έχω έτοιμο το γλάσο και το ρίχνω πάνω στο κέικ…
Η Συνταγή είναι της κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”