Συνταγές
Σπιτικό εκμέκ κανταΐφι και κρέμα που είναι από τα πιο νόστιμα πολίτικα γλυκά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Stergioudi”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κανταιφι
200 γρ. βούτυρο αγνό
200 γρ. καρύδια
1/2 κ.γ κανέλα
για το σιρόπι:
3 φλυτζάνια νερό
4+1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνα χυμό πορτοκάλι
1/2 ξυλάκι κανέλας
Για την κρέμα:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. ζάχαρη
6 αγά 160 γρ. κόρν φλάουρ
1 βανίλια 1 κ.σ βούτυρο.
Για την επικάλυψη
800 γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 5 λεπτά το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.στο ταψί ξάνουμε το κανταιφι και ρίχνουμε το καρύδι με την κανέλα. με τα δάχτυλα μας ανακατεύουμε ελαφρός για να περάσει το καρύδι μέσα απο το κανταιφι και να μην μας αρπάξει στον φούρνο
Ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά για 35-40΄
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την βανίλια.Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ να ομογενοποιηθούν
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε μαζί όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα.Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.σιροπιάζουμε το κανταίφι μόλις το βγάλομε απο τον φούρνο
Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος και ριχνουμε το 1/4 (της κρέμας γάλακτος) στην κίτρινη κρέμα για να γίνει πιό αφράτη
Στρώνουμε τις κρέμες αφου κρυώσει το κανταίφι και απο το σιρόπιασμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Stergioudi”