Συνταγές
Σπιτικό ανθόνερο – Μακάρι να μπορούσαμε να σας μεταφέρουμε το άρωμα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαζεύουμε ανθούς (και τα φυλλα) και γιασεμι από διάφορα εσπεριδοειδή..
Σε μια κατσαρόλα βαζουμε στο κέντρο ένα μπολ που να αντέχει την θερμοκρασία γύρο έριξα τους ανθούς πλυμενους και 1μιση λίτρο νερό..
Σκέπαζυμε ανάποδα το καπάκι της κατσαρολας ώστε να τρέχουν οι ατμοί μέσα στο μπολ που αυτό είναι το ανθονερο,το απόσταγμα του.
Κλείνυμε πολύ καλά την κατσαρόλα με ταινία γύρω γύρυμε για να μην βγαίνουν οι ατμοί και να εγκλωβίστουν μέσα…
Σε πολύ χαμηλή φωτιά πάντα αφήνουμε να πάρει μπρος το βράσιμο και βάζυμε πάγο αρκετό πάνω από την κατσαρόλα.. (φτιάχνυμε πογοκυσκες)
Αυτός το τρόπος βοηθάει για περισσότερους ατμούς.. Και το βάζουμε καθ’όλη τη διάρκεια..
Στη φωτο θα δείτε πως σιγά σιγά γεμίζει το μπολ μέσα με ανθονερο..Μου βγήκε κοντά 220 μλ..
Τα μπουμπούκια επειδή εβρασαν πολύ ξεπικρισαν και θα γίνουν και αυτά γλυκό του κουταλιού.
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.