Συνταγές
Σπιτικός τραχανάς ξινός – Υπέροχος σε όποια εκδοχή και αν είναι ..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 λιτρα γάλα πρόβειο ή κατσικίσιο 2 κουταλιές σούπας αλάτι και 5-6 κιλά αλεύρι σκληρό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένο, για 4 μέρες να ξινίσει και να παίρνει την μορφή γιαουρτιού.
Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά και να γίνει μία σφιχτή ζύμη μπορούμε να την πάμε σε ζυμωτήριο για πιο καλά .
Απλώνουμε καλά σε κομμάτια τον τραχανά για να αρχίζει να ξεραίνεται τον αφήνουμε λίγο να ξεραθεί τον γυρνάμε να πάρει και από την άλλη μεριά.
Αρχίζουμε να τρίβουμε το τραχανά στον αργελογο με κυκλικές κινήσεις και τον απλώνουμε σε μία επιφάνεια στρωμένη να στεγνώσει να ξεραθεί τον γυρνάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον αφήνουμε για 10 μερες και μετά στον ήλιο σε μία μαξιλαροθήκη για 1 μήνα
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.