Συνταγές
Σπιτικοί πεντανόστιμοι Λαχανοντολμάδες με ελαφρύ Αυγολέμονο. Διαβάστε την συνταγή!
Υλικά για (10-12 άτομα) Για τη γέμιση: 1 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος από άπαχο κομμάτι όπως κιλότο ή καπάκι 1 ¼ φλ. Ρύζι μακρύκοκο (προτιμώ Agrino) 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 4 κ.σ. Άνηθο ψιλοκομμένο 2 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.σ. Δυόσμο αποξηραμένο τριμμένο ή διπλάσια ποσότητα φρέσκο ψιλοκομμένο 2 κ.γ. Αλάτι – ¼ κ.γ. Πιπέρι 2 κ.σ. […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά για (10-12 άτομα)
Για τη γέμιση:
1 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος από άπαχο κομμάτι όπως κιλότο ή καπάκι
1 ¼ φλ. Ρύζι μακρύκοκο (προτιμώ Agrino)
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. Άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Δυόσμο αποξηραμένο τριμμένο ή διπλάσια ποσότητα φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. Αλάτι – ¼ κ.γ. Πιπέρι
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Για το τύλιγμα & το ζουμί:
1 Λάχανο μεγάλο
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 φλ. (250 μλ.) Ελαιόλαδο
1 λτ. Ζωμός λαχανικών από 1 κύβο ψυγείου Knorr
¾ κ.γ. Αλάτι – 1/8 κ.γ. Πιπέρι
Για την αυγόκοψη (αυγολέμονο):
2 Αυγά
Ζωμός από 1 – 1 ½ λεμόνι (ανάλογα τα γούστα και το μέγεθος των λεμονιών)
2-3 κ.γ. Corn flour
Παρασκευή:
1. Κόβετε με μεγάλο κοφτερό μεταλλικό μαχαίρι (έσπασα το κεραμικό μου κάνοντας αυτή τη δουλειά, γι’ αυτό το γράφω) τη βάση του λάχανου, σε σχήμα κώνου και την αφαιρείτε.
2. Βάζετε το λάχανο σε κατσαρόλα με την τρύπα της βάσης προς τα κάτω. Γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό και αφού αρχίζει να βράζει, στο δεκάλεπτο γυρνάτε για λίγο το λάχανο ανάποδα για να μαλακώσουν και τα πάνω φύλλα.
Σε 15΄-20′ περίπου, ανάλογα και με το λάχανο, όλα τα φύλλα πρέπει να έχουν μαραθεί αρκετά, ώστε να μπορείτε να τα τυλίξετε. Βρέχετε το λάχανο κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, για να μπορείτε να το δουλέψετε και χωρίζετε όλα τα φύλλα σε μια συστάδα ώστε να είναι έτοιμα για το τύλιγμα των λαχανοντολμάδων.
3. Εν τω μεταξύ, όσο το λάχανο έβραζε, ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο που θα δώσουν όλα τα αρώματα και γεύση στους ντολμάδες που θα πλάσετε αμέσως μετά.
Τέλος, κόβετε σε ροδέλες το καρότο που θα δώσει γεύση και χρώμα στο φαγητό και τη σάλτσα και θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
Περισσότερα στο : caruso