Συνταγές
Σπιτικοί κύβοι νοστιμιάς με λαχανικά και ζωμό από κόκαλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Αδραμάνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Τώρα μπορείς και εσύ να παρασκευάσεις σπιτικό κύβο λαχανικών με ζωμό από κόκαλα, που θα τους έχεις έτοιμους στο ψυγείο και εύκολα θα δίνεις νοστιμιά σε κάθε σου πιάτο.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε στη χύτρα μισή ώρα τα κόκκαλα με 3 λίτρα νερό και μια κουτάλια κόκκους μαύρου πιπεριού.
Μετά βγάζουμε τα κόκκαλα (Βοδινά-μοσχάρι) και στραγγιζουμε το ζουμί.
Όλες οι θρεπτικές ουσίες (κολλαγόνο κτλ) είναι στο μεδούλι, που στραγγίζοντάς το τελικά παίρνεις μόνο τα υγρά!
Προσθέτουμε στο ζουμί 3 κολοκυθάκια , 1 φέτα κίτρινη κολοκύθα, 5 καρότα, μισό ματσάκι μαϊντανό, μισό ανιθο, μια ρίζα σέλινο, μερικά φύλλα βασιλικού, 5 πιπεριές, 5 σκελίδες σκόρδο , 3 κρεμμύδια , 1 κουταλιά κουρκουμά και 2 κουταλιές αλάτι.
Τα βράζουμε 20 λεπτά και μετά τα λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ και τα βάζουμε σε σακουλάκια από παγάκια (με χωνί, γίνεται εύκολα), αφού κρυώσει,στην κατάψυξη.
*για να γίνουν πιο υγιεινοί, μπορείς να σιγοβράσεις για 4 ώρες σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας 1_2 κουταλιές μηλοξυδο.
Βγήκαν 13 σακουλάκια δηλαδή 312 κύβοι λαχανικών
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Αδραμάνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”