Συνταγές
Καλοψημένη σπανακοτυρόπιτα, ροδοκόκκινη και αφράτη από μέσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Βουλα Πολυζου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το ζυμάρι
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπαικιν παουντερ
Νερό όσο πάρει να γίνει μία μαλακή εύπλαστη ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζω σε μπαλάκια και σκεπάζω με μια πετσέτα κουζίνας για μία ώρα
Ανοίγω τα Φύλλα με αλεύρι
ΓΈΜΙΣΗ
Σπανάκι , Λαπατα , τσουκνίδια , παζια , Πράσα , Κρεμμυδάκια φρέσκα
Άνηθο , Μαϊντανό , κολοκυθοανθους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στα χόρτα αλάτι λάδι και τα τρίβω με τα χέρια μου νά πέσει ο όγκος τούς
Τρίβουμε 300 γρ φέτα.
Ψήνουμε στους 230 βαθμούς αντιστάσεις για μία ώρα περίπου.
Νόστιμη συνταγή από “Βουλα Πολυζου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Για ακόμη πιο λαχταριστή συνταγή δες παρακάτω όλη τη διαδικασία για σπιτική σπανακόπιτα με πλούσια αρώματα
Η Συνταγή είναι της κ. Μαρια Παπουτσα – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλο σπανάκι
μισο ματσακι δυοσμο
μισο ματσακι μαραθο
μισο ματσακι ανηθο
μισο κιλο μυζηθρα η φετα
2 πράσα
1 ματσακι φρέσκα κρεμμυδάκια η 2 μετρια ξερα κρεμμυδια η και τα δυο μαζι
αλατι πιπερι
ΦΥΛΛΟ
1κιλο αλευρι περιπου βαζω ενα σφηνάκι λαδι ενα σφηνάκι τσικουδια αλατακι νερο οσο παρει σε μια λεκανη
βάζουμε το αλευρι το λαδακι την τσικουδια αλατι και το νερο τα ανακατευομε ολα μαζι το αφηνουμε λιγο να ξεκουραστει και ανοιγουμε φυλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
εγω βαζω δυο κατω και 2 πανω και βαζουμε την γεμιση μας αλειφουμε με λαδακι σουσαμακι
ψηνουμε στους 180 βαθμους για 40 με 45 λεπτα μεχρι να παρει ωραιο χρωμα το φυλλαρακι μας!!
Η Συνταγή είναι της κ. Μαρια Παπουτσα – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”