Συνταγές
Για το βραδυ, το πρωί, για ολες τις ώρες καλτσόνε!!! Υπέροχα αφράτα για το βράδυ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 μαγιά φακ
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ λάδι
2.5 -3 φλ αλέυρι γ.ο.χ
Για την γέμιση
Σάλτσα ντομάτας
Παριζα γαλοπούλα μπέικον η ότι αλαντικο θέλετε
Τυρι Γκούντα τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί η μαγιά σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα να διπλασιαστεί.
Μετα χωρίζουμε την ζύμη σε πέντε μπαλάκια. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ενα μπαλάκι βάζουμε σάλτσα ντομάτας τυρι τριμμένο τα αλαντικα μου και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
Κλείνουμε καλά γύρω γύρω και τα βάζουμε σε λαδοκολα. Ψηνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραιο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για την πιο λαχταριστη και σπιτική πάνω απολα πίτσα !!
Υλικά
Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500ml μπίρα Pils Urquell
Για τη γέμιση
20 ντοματίνια
¼ Ματσάκι φύλλα βασιλικού
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη Ένωση Ρεθύμνου
1 φλιτζάνι φέτα Πίνδος φέτα ΠΟΠ τάπερ 400γρ.
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη μπίρα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200℃. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε τον πηχτό χυλό μας.
Τη βάζουμε να ψηθεί, μέχρι να σταθεροποιηθεί ο χυλός και να πάρει την όψη μισοψημένου ζυμαριού.
Μόλις σταθεροποιηθεί η ζύμη τη βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε πάνω της τη γέμιση, πρώτα τα ντοματίνια, μετά τα τυριά και τη ρίγανη και στο τέλος το ελαιόλαδο και ψήνουμε ξανά στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας και να αποκτήσει η πίτσα ρόδινο χρώμα.
ΠΗΓΗ