Συνταγές
Σπιτική τούρτα παγωτό με 2 διαφορετικές γεύσεις…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Tartseli – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι: (να σας είναι πιο εύκολο μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο το παντεσπάνι)
– 4 ασπράδια αυγού
– 4 κρόκους αυγού
– 1 πρέζα αλάτι
– 100 γρ ζάχαρη
– 75 γρ αλεύρι
– 25 γρ. Κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι θα γίνει αφράτο και σφιχτό
Στη. Προσθέτουμε ζάχαρη και τους κρόκους, και στο τέλος το αλεύρι με το κακάο
Ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι θα ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
Το μείγμα μας το βάλουμε σε μια φόρμα για τούρτα που προσθεταμε λαδόκολλα
Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά! Αφινουμε να κρυώσει
2. Μαρμελάδα φράουλα
Για το παγωτό
– 400 γρ κρέμα γάλακτος (από το ψυγείο)
– 1 Ζαχαρωουχο (από το ψυγείο)
– 200 γρ κρέμα τυριού (Philadelphia)
Για της γεύσεις:
Α.
– 1/2 πακέτο μπισκοτα σοκολάτας Παπαδόπουλου
Β. – ξύσμα από 1 λάιμ η Λεμονή
– 1/2 πακέτο μπισκότα με κρέμα λεμονιού Παπαδόπουλου
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι θα πήξει
Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού με το ζαχαρωουχο
Στη συνέχεια ενώνουμε της δύο κρέμες και ανακατεύουμε καλά
Ξεχωρίζουμε την κρέμα στα δύο! Στην μια θα βάλουμε τα μπισκότα σοκολάτας Παπαδόπουλου κομμένα κομμάτια όχι πολύ μικρά και στην δεύτερη κρέμα το ξύσμα λεμονιού και τα μπισκότα λεμονιού κομμένα όχι πολύ μικρά κομμάτια (τα σπάμε με το χέρι) ανακατεύουμε καλά κάθε κρέμα
Κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο
Σύνθεση
(Στη. Φόρμα που ψησαμε το παντεσπάνι)
1 παντεσπάνι και από πάνω 1/2 δώση από την μαρμελάδα φράουλα και μέτα κρέμα λεμονιού, παντεσπάνι, μαρμελάδα φράουλα και κρέμα με μπισκότα σοκολάτας
Βάλουμε στην Κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες! Ξεφορμαρομε
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε λίγη σοκολάτα και μέντα από πάνω η ότι μας αρέσει
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Tartseli – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.