Συνταγές
Ελληνική τέλεια φασολάδα με τα ωραία συνοδευτικά της…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
400 γρ Λόπια ( φασολάκια ξερά)
2 – 3 Κρεμμύδια
4-5 καρότα
1 ματσάκι σέλινο
Πελτέ κατά προτίμηση
Αλάτι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε από το βράδυ τα φασόλια και τα βάζουμε σε νερό.
Μέχρι το πρωί αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές εάν μπορούμε.
Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό από την βρύση να βράσουν 7-8 λεπτά, κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας έτσι όπως είναι ζεστό για να φουσκώσουν.
Τα αφήνουμε μία με μιάμιση ώρα, κατόπιν αδειάζουμε το νερό που έχουν και προσθέτουμε καινούργιο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν καλά.
Στα 20 λεπτά περίπου εξαρτάται από το πόσο βραστερα είναι τα φασόλια ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα να βράσουν και να μαλακώσουν και αυτά, μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, τον πελτε και αφήνουμε να βράσουν και να χυλωσουν.
Λίγο πριν να σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι και λάδι όσο προτιμάει ο καθένας, σερβίρουμε με λεμόνι, ότι τουρσί θέλετε, ελιές και όποιος δεν νηστεύει μιας και είναι Τετάρτη ρέγγα καψαλιστη ή λακέρδα !!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για σπιτική συνταγή για φασολάδα με Μπουτάκια κοτόπουλο και ντοματίνια στον φούρνο
Υλικά για 4 άτομα
4 μπούτια κοτόπουλου
2 φλιτζάνια φασόλια λευκά μουσκεμένα αποβραδίς
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό χοντροκομμένο
10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
2 + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι το φασκόμηλο και σβήνουμε με το κρασί.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε τις άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 4 λεπτά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο των τηγανιών σε ταψί, μαζί με τα φασόλια και τον ζωμό.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ντοματίνια και τον μαϊντανό. Ψήνουμε στον φούρνο για 70 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.