Συνταγές
Για σπιτική άλαδη μαγιονέζα αβοκάντο – τα μυστικά για να τη φτιάξεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
350 γραμ. αβοκάντο – 1 αβοκάντο
1 κουτ. σούπας λεμόνι τον χυμό του
1 πρέζα ανθό αλατιού
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 πρέζα μπούκοβο σε νιφάδες – προαιρετικά
Εκτέλεση
Στο multi βάζουμε το αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο, την μουστάρδα, τον χυμό λεμόνι, και αλατίζουμε.
Χτυπάμε, πολύ καλά το μείγμα, ιδανικά μέχρι να γυαλίσει, μεταφέρουμε σε μπολ, και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.
Καταναλώνουμε άμεσα.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε σπιτική Μαγιονέζα
Υλικά
(6-8 άτομα)
1 ολόκληρο αυγό
1 κούπα λάδι (προτιμήστε λευκό)
1 κουτ. σούπας λεμόνι (μπορείτε και 2)
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα (προτιμήστε Dijon)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προσθέτετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι. Τα χτυπάτε για ένα λεπτό μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Ενώ το μπλέντερ σας λειτουργεί, ξεκινήστε να προσθέτετε πολύ σιγά και με σταθερή ροή το λάδι σας.
Μόλις το έχετε προσθέσει όλο, συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμη ένα λεπτό. Η μαγιονέζα σας είναι έτοιμη.
Χρησιμοποιείστε την αμέσως ή τοποθετήστε την στο ψυγείο και καταναλώστε μέσα σε μία εβδομάδα!
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://www.foodzine.gr