Συνταγές
Άψογη σπανακόπιτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Mouta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σπανάκι ετοιμο με τα μυρωδικά
σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
τρυφερά πράσα ψιλοκομμένα
φρέσκα κρεμμύδια
ξερό κρεμμύδι
ματσάκι άνηθο
ματσάκι μαϊντανό
ματσάκι δυόσμο
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο, τα πράσα, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Συνταγή Για την ζύμη
500 γρμ αλευρι
βάζουμε 300 γρμ νερό 2 κουταλιές λαδι 2 ξύδι κ 1 κουταλάκι αλάτι για ενα ταψι 36 η’ 38 εκατοστά.
Γέμιση
με την σειρά τσιγαριζουμε κρεμμύδι ξερο σπανάκι φρέσκο κρεμμυδάκι άνηθο διοσμο αλατι πιπέρι.
Οταν κρυώσει φετα κ 2 αυγά. Ψήνουμε για μια ωρα στους 180.
Η Συνταγή είναι από Litsa Mouta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σπιτική Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια
4 αυγά
20 γρ μπέικιν
200 ml γιαούρτι
200 ml γάλα
300 γρ Φέτα
80 ml σπορέλαιο
4 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές σιμιγδάλι χονδρό
Αλάτι-Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από τον τρίφτη.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Αναμειγνύουμε τα αυγά με το γιαούρτι, το γάλα και το σπορέλαιο.
Προσθέτουμε πιπέρι, αλεύρι, το μπέικιν, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Με τα χέρια μας στραγγίζουμε πολλή καλά τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Τέλος βάζουμε την σπασμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί με το αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε το μείγμα, προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.