Συνταγές
Σπιτικές σφολιάτες με κρέμα βανίλιας και κεράσι με μόνο 3 υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 συσκευασία σφολιάτας (ένα φύλλο) (αν βρείτε φρέσκια ακόμα καλύτερα)
1 συσκευασία κεράσι Fruit Filling Cherry αυτό που χρησιμοποιούμε στα Cheesecake
1 φακελακι κρέμα βανίλιας ή άνθος αραβοσίτου (Αυτό που βράζουμε)
γάλα ανάλογα την δοσολογία της συσκευασίας (περίπου 150 γρ. για ένα φακελάκι)
άχνη ζάχαρη για το πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πάνω σε ελαφρά αλευρωμενη επιφάνεια απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Το μεγαλώνουμε λίγο με τον πλαστη και χαράζουμε σε ίσα τετράγωνα κομμάτια.
Σε κάθε κομμάτι βάζουμε στη μια άκρη 2 κ.σ κρέμα και από πάνω μια κ.σ κεράσι.
Στο άλλο άκρο χαράζουμε 3-4 φορές κάθετα.
Κλείνουμε σε φακελάκι βρεχουμε τις άκρες με νερό να κολλήσουν και πατάμε με πιρούνι γύρω γύρω να κλείσει ο φάκελος με τη γέμιση
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στο φούρνο στους 180C βαθμούς να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τη λαμαρίνα αφού κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Τα παιδιά σας μπορούν να πάρουν για σνακ στο σχολείο φίλες μου αυτό το γλυκάκι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”