Συνταγές
Σπιτικές πίτες για σουβλάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
25 γρ. Ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μάγια
650γρ αλευρι σκληρό ή γοχ
1 κουτ σουπ ξυδι
12 γρ αλάτι
35 γρ λάδι
360 γρ νερό
Τριμμα φρυγανιά
Λαδόκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ κ ζυμωνουμε για 5′ με το γαντζο. Αφήνουμε 40′ να ξεκουραστεί η ζυμη.
Κόβουμε σε 10 κομμάτια κ ανοίγουμε με πλάστη ρίχνουμε λίγη φρυγανιά πανω στην λαδόκολλα κ τοποθετούμε την πιτα, αφου ανοίξουμε όλες τις πιτουλες τα αφήνουμε για αλλά 30′ Βάζουμε τηγάνι αντικολλητικό στο μάτι της κουζινας στο δυνατό κ με μια σχάρα πιεζουμε την πιτα από την πανω πλευρα μόνο.
Ψηνουμε μέχρι να παρει καλό χρώμα κ από τις 2 πλευρες καθαρίζουμε το τηγάνι με ένα βουρτσάκι μετά από κάθε πιτα κ βάζουμε την επόμενη.
Αφήνουμε να κρυώσουν οι πιτες καλά κ αποθηκευουμε σε σακουλες τροφίμων στην κατάψυξη.
Η Συνταγή είναι από κ. Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos – “Μπαχάρι και κανέλα.”.