Συνταγές
Αμυγδαλωτά – φτιάξε και εσύ τα πιο διάσημα κεράσματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
250 γραμ. αμύγδαλα ωμά ασπρισμένα και αλεσμένα σε σκόνη στο μπλέντερ
90 γραμ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό μεγάλο ελαφρά χτυπημένο
1 Λαδόκολλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο βαθμούς κελσίου, στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, μαζί με την ζάχαρη, και το αυγό.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία ζύμη.
Πλάθουμε σε μπαλάκια των 30 γραμ. με την βοήθεια ζυγαριάς, και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Σημείωση:
Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε 45 γραμ. ζάχαρη καστανή Στέβιας, της εταιρίας onstevia, σε αναλογία με την ζάχαρη 1:2 και τις μισές θερμίδες.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σπιτικές λαχταριστές γκοφρέτες με 2 μόνο υλικά.
Οι γκοφρέτες σοκολάτας αρέσουν πολύ στα παιδιά, και επειδή ακριβώς είναι σπιτικές θα τις λατρέψουν ακόμα περισσότερο. Μια λαχταριστή (και οικονομική) συνταγή με 2 μόλις υλικά!
Υλικά
10 μπάρες γκοφρέτα με γέμιση σοκολάτας
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια ή σε σταγόνες
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά
Κατόπιν βουτάμε μία-μία τις μπάρες γκοφρέτας στη λιωμένη σοκολάτα
Ακουμπάμε την κάθε μπάρα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, τη μία δίπλα ακριβώς στην άλλη.
Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και οι λιχουδιές μας είναι έτοιμες!