Συνταγές
Σπιτικά μπισκότα ζέβρα, πολύ τραγανά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βούκα”
ΥΛΙΚΑ
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
300 γρ φαρίνα
3 κσ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το βούτυρο με την άχνη να γίνει κρεμμώδες, ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι. Κρατάμε λίγο στην άκρη. Θα είναι ελαφρά κολλώδες.
Χωρίζουμε σε δυο μέρη και τελειώνουμε τη μισή ζύμη στο αλεύρι και την άλλη μισή μέσα στο κακάο.
Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε σε μεμβράνη. Αλευρώνουμε ένα πλάστη ή ποτήρι και ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο στο ίδιο μήκος και πάχος τις δυο ζύμες.
Τυλίγουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξουν καλά.
Τις βρέχουμε και βάζουμε τη μία πάνω στην άλλη. Ισιώνουμε με μαχαίρι περιμετρικά. Κόβουμε σε 9 λωρίδες.
Στοιβάζουμε βρέχοντας με ένα πινέλο την κάθε λωρίδα, σε 3χ3 κύβο. Ξανά τυλίγουμε σε μεμβράνη και βάζουμε άλλη μία ώρα στο ψυγείο.
Κόβουμε κάθετα τα μπισκότα μου και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 10-12 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Eleni Saltaoura – “Βούκα”