Συνταγές
Δοκίμασαμε κατά καιρούς κάποιες άλλες συνταγές όμως αυτή είναι η καλύτερη για μελομακάρονα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα μαγειρικό λίπος(βούτυρο καλό)
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας κονιάκ
2 κουτ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού σόδα (σκόνη)
1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ.
Σιρόπι:
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Πασπάλισμα:
1 1/2 κούπα καρύδια (χοντροκομμένα)
1 κουτ.γλυκού κανέλα (σκόνη)
1/2 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη)
Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τα 6 πρώτα υλικά μέχρι να γίνει το υγρό μείγμα αφράτο μετά κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ κ’ την σόδα κ’ κάνουμε λακουβιτσα έπειτα ρίχνουμε το υγρό μείγμα στην λακουβιτσα κ’ με απαλές κινήσεις μαζεύουμε την ζύμη.
Πλάθουμε σε σχέδια κ’ από πάνω σχεδιάζουμε με πιρούνι η’ τρυπητο.Εγώ τα έβγαλα με κουπατ
Ψηνουμε στους 175° C για 30′ λεπτά περίπου,όταν ψηθούν όλα κ’ κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι αφού βράσει αφαιρούμε την άφρη,μελώνουμε κ’ πασπαλίζουμε με τα καρύδια
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για σπιτικά μελομακάρονα, τραγανά και μελωμένα
Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα κάνουμε το σιρόπι:
σε κατσαρολάκι βράζουμε για 7 λεπτά 325γρ ζάχαρη + 350γρ. νερό + 1 ξυλάκι κανέλα + 2 γαρυφαλάκια, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτω 120γε μέλι + λίγο ξύσμα πορτοκάλι
Ζύμη:
στο μίξερ χτυπάμε για 5΄ 125γρ ηλιέλαιο + 125γρ ελαιόλαδο + 50γρ λευκό ξηρό κρασί + 60γρ ζάχαρη
Ετοιμάζουμε 125γρ χυμό πορτοκάλι (για να διαλύσουμε 1/2 κγ σόδα)
Σε μπολ αναμειγνύουμε 450γρ αλεύρι + 50γρ καλαμποκάλευρο + 1/4κγ αλάτι + 1/2κγ κανέλα + 1/2 κγ μπαχάρι + 1/4κγ γαρύφαλλο
Μόλις χτυπηθεί το λάδι με τη ζάχαρη ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι που μέσα έχουμε διαλύσει 1/2κγ σόδα, το αλεύρι και ξύσμα πορτοκαλιού, αναμειγνύουμε ελαφρά με τα χέρια, (ούτε μισό λεπτό πήζει αμέσως το μείγμα) και ετοιμάζουμε τα μελομακάρονα, (τα ζυγίζουμε να είναι 20γρ το καθένα)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο αέρα για 20 με 25 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.