Ορεκτικα
Σπιτικά κριτσίνια τυριού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τέλειο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας, φτιαγμένο με αγνά υλικά από τα χεράκια σας. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και θα εξαφανιστούν πριν καν το καταλάβετε. Γι’ αυτό φτιάξτε αρκετά!
Υλικά
(για 30 περίπου κριτσίνια)
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι πεκορίνο, τριμμένο
100 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
50 γρ. μαργαρίνη μαλακή
20 γρ. ζάχαρη
1 ½ κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ.αλάτι
½ κγ. πάπρικα
½ φλιτζάνι σουσάμι άσπρο και μαύρο
½ φλιτζάνι κρύο νερό
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα τυριά στο μίξερ και δουλεύουμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη που να κολλάει πάνω στα φτερά του μίξερ. Αν είναι πολύ σφιχτή βάζουμε ελάχιστο επιπλέον νερό. Προσθέτουμε και τη μισή ποσότητα των τυριών και δουλεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
3. Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ, την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και παίρνοντας μικρά κομμάτια σχηματίζουμε μπαστουνάκια.
4. Βρέχουμε τα μπαστουνάκια με νερό, τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα τυριών και με σουσάμι και τα τοποθετούμε σε δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
5. Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρώμα και να ψηθεί η ζύμη.