Η συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 πακέτο βούτυρο (250γρ.)
-2 ποτήρια ζάχαρη
-6 αυγά
-1 ποτήρι γιαούρτι (όχι πολύ γεμάτο)
-1 φαριναπ (500γρ)
-2 βανίλιες
-1 κτγ. ξύσμα από λεμόνι
-φρέσκια κρέμα γάλακτος 300 ml.
-2 κτσ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανάβουμε τον φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα, τις βανίλιες, το ξύσμα, το γιαούρτι και τέλος το αλεύρι.
Βάζουμε το μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και διακοσμούμε τα cupcakes.
Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη και γαρνίρουμε, στολίζουμε με ότι θέλουμε.
Εγω έβαλα καραμέλες ζελεδάκι αράχνης.
Η συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Σπιτικά ατομικά cupcakes με βανίλια και κακάο! Εύκολη και γρήγορη συνταγή!
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλυτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο [ή μισό- μισό]
- 1 & 1/2 φλυτζ. του τσαγιού ζάχαρη
- 4-5 αβγά
- 2 φλυτζ. τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το ξύσμα και τα αβγά ένα-ένα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με τη βανίλια, διαδοχικά με το γάλα ή το χυμό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μισό μείγμα σε άλλο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
- Χύνουμε το μείγμα με το κακάο στο λευκό μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά, έτσι ώστε να μην αναμειχθεί πλήρως, αλλά να ξεχωρίζουν τα χρώματά τους.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για cupcakes (χάρτινες, μεταλλικές ή από σιλικόνη), γεμίζοντάς τες μέχρι τη μέση. Το μείγμα αρκεί για 20-25 φόρμες.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά και τα βγάζουμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Πηγή