Συνταγές
Σπιτάκια πιατάκια με γέμιση φράουλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Marianne Matte – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
Υλικά για την ζύμη:
1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
150-200 ml περίπου τυρί κρέμα μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
Για την γέμιση:
1 φλιτζάνι κομμένες φράουλες σε μικρά κομμάτια
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ βανίλια
Ξύσμα από μισό λεμόνι
2 κ.σ κορν φλάουρ
1 αυγό για το αλειμμα
Έξτρα ζάχαρη για το πασπάλισμα
Συνοδευτικό’
Σαντιγί, παγωτό ή άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε το βούτυρο με την κρέμα τυρί, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο και αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί. Βάζουμε την ζύμη μας σε μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 50′ με 60′ λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150 βαθμούς και τοποθετούμε σε ένα ταψί, λαδόκολλα. Σε έναν καθαρό πάγκο ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε το ζυμάρι μας, μέχρι να γίνει μια εύπλαστη μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας, κάνοντας μια στρογγυλή ζύμη.
Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη μας σε στρογγυλό σχήμα και κόβουμε με κουπ-ατ, φτιάχνοντας περίπου 12 στρογγυλά ατομικά πιτάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις κομμένες φράουλες,, την ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε..
Τοποθετούμε από 1 με 2 κουταλιές της σούπας την γέμιση της φράουλες στα ζυμαράκια μας και κλείνουμε προσεκτικά, ενώνοντας τις άκρες με ένα πιρούνι, δίνοντας τους έτσι σχήμα.. Με ένα μαχαίρι κάνουμε 2 χαρακιές, ώστε να φύγει ο αέρας από μέσα την ώρα που ψήνονται τα πιτάκια μας.
Αλείβουμε τα πιτάκια μας με ένα αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα στους 175 με 180 °. Συνοδεύουμε με σαντιγί, παγωτό ή άχνη ζάχαρη
Η Συνταγή είναι από κ. Marianne Matte – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.