Συνταγές
Μιλφέιγ με σφολιατίνια – αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 εβαπορέ με 2 ποτ. νερό και 4 ποτήρια γάλα ή( 8 ποτήρια γάλα)
-1 γάλα ζαχαρούχο
-8 κουταλιές corn flour
-1 βανίλια
-3 κρόκους αυγών
-λίγο ανθόνερο
-λίγο κονιάκ
-1 κτσ. βούτυρο Spry φυτικό βούτυρο
-1 φρέσκα κρέμα
-ζάχαρη άχνη, λίγη κανέλα. Dream topping με 1 ποτήρι γάλα ή (1 ανθός αραβοσίτου με γεύση βανίλια με 1 3/4 ποτήρι γάλα )
Εκτέλεση
Κρέμα:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το corn flour, το ζαχαρούχο γάλα, 3 κρόκους αυγών (χτυπημένους) προσθέτουμε το κονιάκ, ανθόνερο, βανίλια, 1 κουταλάκι βούτυρο.
Τέλος σβήνουμε την φωτιά και βάζουμε την φρέσκα κρέμα.
Βάζουμε λίγα σπασμένα σφολιατίνια, μετά την μισή κρέμα, σφολιατίνια την υπόλοιπη κρέμα. Από πάνω κτύπαμε στο μίξερ 1 Dream topping με 1 ποτήρι γάλα ή (1 ανθός αραβοσίτου με γεύση βανίλια).
Το απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
Μετά βάζουμε σφολιατίνια, ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις ΣΠΕΣΙΑΛ ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΠΑΝΑΝΑΣ !!!
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
-1 πακέτο σφολιάτας περιέχει 2 φύλλα
-1 κιλό γάλα
-1 κιλό μπανάνες σε κομματάκια
-1 φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη
-4 κτσ. κορν φλάουρ
-2 κτσ. αλεύρι
-2 κρόκους αυγών
-1 βανίλια
-1 γκαρνί χτυπημένη περιέχει μέσα δύο σακουλάκια
-1 φλυντζανάκι του καφέ λικέρ της αρεσκείας μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις σφολιάτες σε κομμάτια, τις τρυπάμε παντού και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα. Τις αλείφουμε με κρόκο αυγού και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 20 λεπτά!
Τις αφήνουμε να κρυώσουν!!!!!
ΚΡΕΜΑ :
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθούν, και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι τα οποία διαλύσαμε σε λίγο γάλα.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε κρόκους, βανίλια! Αφήνουμε να κρυώσει καλά!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε τον ένα πάτο σφολιάτας, κρέμα, μπανάνες τις οποίες τις έχουμε σε μπολ ραντισμένες με λικέρ, ξανά πάτο σφολιάτας, κρέμα, μπανάνες, κλείνουμε με τρίτο πάτο, βάζουμε πάνω σαντιγύ, μπανάνες, άχνη ζάχαρη, και τρίμματα ψημένης σφολιάτας!!
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.