Συνταγές
Σπανακόπιτα με φέτα και χειροποίητα φύλλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
4 κούπες αλέυρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
1 ποτήρι περίπου νερό
Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο το άσπρο μέρος
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι άνηθο και μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι λάδι
250 γρ φέτα και 2 κουταλιές σούπας τραχανά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι την ζάχαρη το αλάτι ανακατέυουμε κάνουμε μια γουβα στην μεση ριχνουμε το λάδι το ξύδι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Το βάζουμε σε ένα μπολ από επάνω σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.Σε μια πλατιά κατσαρόλα τριγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και το σπανάκι να μαραθεί και να πιει τα υγρά του.Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι πιπέρι, άνηθο, το τραχανά, την φέτα τριμμένη,άνηθο και μαϊντανό.
Αφηνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα, και τα μισά τα βάζουμε κάτω στην μέση γεμίσει, πανό πάλι τα άλλα φύλλα, ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε στους 180 μια ώρα περίπου να πάρει ωραία χρώμα .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”