Συνταγές
Ποιος δεν λατρεύει την σπιτική σπανακόπιτα;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρηνη-Ράνια Καψοκολη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο :
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές του γλυκού ξύδι, 1 1/2 κουταλιές του γλυκού αλάτι και νεράκι όσο χρειαστεί για να γίνει μια ευπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε .
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση. Χωρίζω σε 6 μπαλίτσες και ανοίγουμε αλευρώνοντας καλά τον πάγκο μου και την επιφάνεια της ζύμης. Χρησιμοποιουμε 3 φύλλα πάνω και 3 κάτω στην μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου. Ενδιάμεσα από τα φύλλα αλοίφουμε με ελαιόλαδο.
Στην γέμιση βαζουμε 800 γρ. σπανάκι, ένα ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, 2 πράσα, αλατοπίπερο, 750γρ φέτα, 2 αυγά, ελαιόλαδο, λίγο τραχανά, ένα ματσάκι άνιθο. Όταν έχουμε , βάζουμε και καυκαλήθρα αλλά δεν βρήκα αυτή την φορά.
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινησει.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Ειρηνη-Ράνια Καψοκολη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για σπανακόπιτα με σπιτικό φυλλαράκι – κοπιάστε να φάτε
Η Συνταγή είναι της κ. Μαρια Παπουτσα – “Μαγειρεύουμε Με Τρέλα και Κορδέλα!!!”
ΥΛΙΚΑ
ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλο σπανάκι
μισο ματσακι δυοσμο
μισο ματσακι μαραθο
μισο ματσακι ανηθο
μισο κιλο μυζηθρα η φετα
2 πράσα
1 ματσακι φρέσκα κρεμμυδάκια η 2 μετρια ξερα κρεμμυδια η και τα δυο μαζι
αλατι πιπερι
ΦΥΛΛΟ
1 κιλο αλευρι περιπου βαζω ενα σφηνάκι λαδι ενα σφηνάκι τσικουδια αλατακι νερο οσο παρει σε μια λεκανη βάζουμε το αλευρι το λαδακι την τσικουδια αλατι και το νερο τα ανακατευομε ολα μαζι
το αφηνουμε λιγο να ξεκουραστει και ανοιγουμε φυλλο εγω βαζω δυο κατω και 2 πανω και βαζουμε την γεμιση μας αλειφουμε με λαδακι σουσαμακι και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 40 με 45 λεπτα μεχρι να παρει ωραιο χρωμα το φυλλαρακι μας!
Η Συνταγή είναι της κ. Μαρια Παπουτσα – “Μαγειρεύουμε Με Τρέλα και Κορδέλα!!!”